Sot nxënësit e klasës së tetë, në orën e fizikës ndërtuan elektromagnetin. - Albanet

Sot nxënësit e klasës së tetë, në orën e fizikës ndërtuan elektromagnetin.

Kampionati i lojërave popullore
December 13, 2022
Dita e dytë e kampionatit të lojërave popullore solli shumë entuziasëm dhe shpirt gare ndërmjet nxënësve.
December 13, 2022

Sot nxënësit e klasës së tetë, në orën e fizikës ndërtuan elektromagnetin.

Sot nxënësit e klasës së tetë, në orën e fizikës ndërtuan elektromagnetin.
Synimi i kësaj veprimtarie ishte të provonin se fusha elektrike “prodhon” fushë magnetike kur brenda bobinls me rrymë, vendosim një shufër hekuri ose çeliku.
Nxënësit gjithashtu eksperimentuan mënyrat e rritjes së fuqisë së një elektromagneti.