Edukimi nëpërmjet artit - Albanet
Traditat shqiptare
January 13, 2018
Projekti i matematikës
March 25, 2018

Edukimi nëpërmjet artit

Në edukim rëndësia e artit është primar. Nëpërmjet ngjyrave zhvillojmë imagjinatën dhe fantazinë, përcjellim ndjesinë e së bukurës, edukojmë vullnetin dhe përqëndrimin.

Në këtë projekt, fillimisht në klasat e para, prezantohen ngjyrat e ngrohta dhe të ftohta. Mirëpo edukimi nëpërmjet artit është gjithëpërfshirës, ai shtrihet në ciklin e ulët dhe të lartë. Teknikat e përdorura në pikturë janë lapsi, vizatimi, akuareli, mozaiku, aplikacionet.

Më gjerësisht nxënësi njihet me formën, burimin e dritës dhe hijes, kompozimin. Këto elemente e pasurojnë artistin e vogël. Shembujt e formave i marrim në natyrë. Mozaiku për shembull është teknikë shumë e rëndësishme sepse rrit përqëndrimin.