Albanet, Author at Albanet - Page 3 of 10
January 27, 2019

“Të ndryshëm, por të barabartë”

Të gjithë ndryshojmë nga njeri-tjetri, por jemi të barabartë në liritë dhe veprimet tona. Në këtë konkluzion arritën nxënësit e parashkollorit. Kjo temë u zhvillua në […]
January 27, 2019

Dita e parë e shkollës

Në shkollën “Albanë” filloi viti i ri akademik 2018 – 2019. Data 17 shtator shënoi nisjen e një fillimi të ri plot me energji dhe surpriza. […]
January 27, 2019

“Dhuro një xhup, ngroh një zemër”

Shkolla jonë e ka vërtetuar gjithmonë, që të ndihmosh të tjerët të pasuron shpirtin. Nxënësit e ciklit të ulët, së bashku me një përfaqësuese të shoqatës […]
January 27, 2019

“Fshati dhe qyteti”

Metodologjitë e reja aplikohen edhe te parashkollorët. “Albanët e vegjël” temat mësimore “Qyteti” dhe “Fshati” i zhvilluan me veprimtari praktike duke eksploruar rrugët e qytetit. Ata […]
January 27, 2019

Projekt: “Katër fazat e ciklit të fluturës”

Të mësuarit përmes projekteve është diçka e zakontë për shkollën tonë. Kjo u pa edhe në orën e diturisë, ku klasat përgatitore krijuan me mjete të […]
January 27, 2019

Orë mësimore e artit pamor “Luajmë dhe krijojmë duke përdorur format gjeometrike”

Cilat janë format gjeometrike? Çfarë mund të krijojmë duke i përdorur ato? Këtë e zbuluam sot, me nxënësit e klasave përgatitore, në orën e artit pamor. […]
January 27, 2019

Ora e kërcimit

Kërcimi është një tjetër disiplinë e rëndësishme në shkollën tonë. Nxënësit e parashkollorit ndoqën rregullat e orës. Ata kërcyen nën ritmet e muzikës dhe teknikës së […]